پایان نامه سرکار خانم زهرا آریایی با موضوعیت تربیت در خانواده از دیدگاه حضرت زهرا سلام الله علیها بزرگترین الگوی جهان
چکیده
از آن جایی که خانواده کوچک ترین واحد سازنده جامعه است، خانواده در میان سایر عوامل اثر گذاری آن بیشتر است. تعیین ارزش های اخلاقی برای فرزندان و ایجاد انگیزش آنان دلبستگی و پایبندی به آن ها، انتقال دانش زندگی و تجربیات به فرزندان، برای غلبه آنان بر دشواری های زندگبی آینده از قابلیت های خانواده در عرصه تربیت است اما هنگامی به چشم انداز خانواده ها در دوران کنونی نگاه می کنیم، متوجه می شوین که ارتباط های صمیمانه میان اعضای خانواده کاهش یافته است و مایه زندگی پیامبر و خاندان خود را سرلوحه زندگی خود قرار بدهیم و از این زندگی وحی گونه الگو برداری کنیم.
تحقیق مورد نظر با عنوان « تربیت در خانواده، از دیدگاه حضرت زهرا [ با محوریت حدیث کساء تحقیقی است کتاب خانه ای و توصیفی است و در پاسخ این سوال و انگیزه گردآوری شده است که نوع ارتباط حضرت زهرا [ در خانواده وحی خود به چه صورت نوع ارتباط با پدر گرامی رسول اکرم ] ، و توع ارتباط با همسر محترم خود حضرت علی , و نوع تربیت فرزندان خود به چه صورت است که در ذیل به اختصار به توضیح آن می پردازیم: بخش اول شامل کلیات، گفتار اول درباره تحقیق است که شامل تعریف و تبیین موضوع، اهمیت و ضرورت تحقیق، اهداف تحقیق، پیشینه، سوالات اصلی و فرعی، فرضیه ها، روش تحقیق، ساختار و محدودیت ها می باشد. گفتار دوم شامل مفهوم شناسی، واژگان کلیدی و شرح ماجرای حدیث کساء و محل وقوع حدیث و سند آن و تفسیر آیه تطهیر پرداخته شده است.
بخش دوم آن نوع ارتباط حضرت زهرا [ با پدر گرامی که حضرت فاطمه [ به ام ابیها پدر معروف است که در همه سختی ها و تانوانی ها و دردهای پیامبر همراه آن بوده است..
بخش سوم آن نوع ارتباط حضرت زهرا [ با همسر گرامی خود علی بن ابی طالب , و نمونه بارز همسرس و همسرداری با تو را بیان می کند.
بخش چهارم آن نوع تربیت فرزندان خود را بیان می کند و به طور واضح می بینیم که بانوی اسلام با فرزندان خود چگونه رفتار می کنند.
نتیجه این شد که ما بیایم زندگی خانواده وحی را الگویی برای خود قرار بدهیم و زندگی خودمان را براساس چارچوب این خانواده قرار بدهیم.
واژگان کلیدی: تربیت ، خانواده، کساء
آخرین نظرات