نقش امام خمینی در جایگاه زن در ایران
اسلام و انقلاب و امام آمد و در این کشور، زن را در مرکز فعالیتهای سیاسی قرار دادند و پرچم انقلاب را به دست زنان سپرد؛ در حالی که زن در همان حال توانست حجاب و وقار و متانت اسلامی و عفاف و دین و تقوای خود را حفظ کند . کسی حقی از این بزرگتر بر گردن زن ایرانی و مسلمان ندارد .
همه ی ما، بخصوص زنهای این جامعه، باید حقگزار و قدردان رسالت و پیام آن رهبر و پیشوای فقید عظیم الشأنی یعنی امام بزرگوار (ره) باشیم که با قیام و حرکت خود و با مطرح کردن ارزشها و عظمتهای اسلامی و درخشندگی های شخصیت های صدر اسلام از جمله فاطمه ی زهرا ( علیهاالسلام) ما و بیش از همه زنهای ما را زنده کرد .
زن، در جامعه ی خود باخته ی نظام پلید پادشاهی، حقیقتا و از همه ی جوانب مظلوم بود . اگر زن می خواست وارد مقوله ی علم بشود، باید قید دین و تقوا و عفاف را می زد . مگر یک خانم مسلمان، در دانشگاهها و محیطهای آموزشی و مراکز علمی و فرهنگی می توانست به آسانی حجاب و متانت و وقار خود را حفظ کند؟ مگر ممکن بود؟ مگر می شد یک زن مسلمان، در خیابانهای تهران و بعضی از شهرهای دیگر، با متانت و وقار اسلامی یا حتی با حجاب نیمه کاره، راحت راه برود و از گزند زبان و حرکت هرزگان و دلباختگان به فساد و فحشای سوغات غرب، مصون بماند؟ کاری کرده بودند که در این مملکت، کسب علم برای زنها غالبا ممکن نمی شد موارد استثنایی را کاری ندارم . به طور غالب، رفتن زنان به وادی علم میسر نمی شد؛ مگر با برداشتن حجاب و منصرف شدن از تقوا و وقار اسلامی!
در میدان سیاست و در زمینه ی فعالیتهای اجتماعی هم همین طور بود . اگر زنی می خواست منصبی از مناصب اجتماعی و سیاسی را در ایران دوران پادشاهی دارا باشد، باید قید حجاب و عفاف و وقار و متانت زن اسلامی را می زد . البته، بسته به این بود که خود این زن، جوهر و استعدادش چگونه باشد . اگر خیلی سست عنصر بود، باید تا آن اعماق می لغزید . اگر خوددار و خویشتندار بود، تا حدودی خود را حفظ می کرد؛ اما دایما با فشارهای روزافزون از سوی محیط اجتماعی روبه رو بود . جامعه ی ما، این گونه بود .
آخرین نظرات